Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

After Work sprider sig i länet

Det började i Timrå för fyra år sedan.
Nu sprider sig konceptet i länet.
– Det är jätteroligt, säger Britt-Louise Nyholm.

För fyra år sedan startade Britt-Louise Nyholm evenemanget After Work. Det gjordes tillsammans med Svenska kyrkan och landstinget. Konceptet gick ut på att nå ut bland föräldrar för att ge stöd i olika frågor.

Träffarna startade på Inbetween i Timrå centrum och redan från början beslutade man att köra på även det var glest i besöksleden.

– Är det inte så mycket folk så kör vi på ändå och när säsongen var över hade vi nått upp till ett publiksnitt på 50 personer och det var det vi hade som mål, minns Britt-Louise Nyholm.

Redan första säsongen slog man ett publikrekord som höll länge. Det skedde under speciella omständigheter.

– På den tiden spelade Timrå IK i högsta serien och vi hade lagt in en träff samma dag som TIK mötte Modo hemma. Vi trodde det skulle resultera i publikbortfall men vi slog rekord och 92 personer kom, säger Britt-Louise.

Det publikrekordet stod sig ända till höstens första After Work-träff, då Petra Krantz Lindgren föreläste. Den träffen flyttades till aulan i Timrå gymnasium.

– Det var fullsatt och 150 personer på plats, förklarar Nyholm som är jätteglad över att konceptet sprider sig i Västernorrland.

Nu är träffarna finansierade via kommunen, Timrå församling och studieförbundet Bilda. Ofta är föreläsningarna kopplade till något aktuellt och besökarna bjuds på lättare förtäring.

After Work-träffarna har spridit sig i länet. I Örnsköldsvik erbjuds besökarna middag och barnpassning vilket har gjort att många kan komma och även i Härnösand kan föräldrarna gå på After Work.