Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ägandet förstärker oss inte

Annons

Det är så mycket som ständigt käkar vår uppmärksamhet och förblindar oss. Vi jobbar hårt, köper saker som vi inte behöver och krossar vår omgivning utan att märka det. Vi letar efter mening i form av status och materiella tillgångar och tror att de masker, dräkter, yrken, namn och etiketter vi dras med säger vilka vi är.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Vi glömmer så gärna bort det essentiella i mötet med oss själva och givetvis andra. Vi behöver fylla våra grundbehov för att överleva, men tar det till överstyr och tror att den reella meningen finns i vår omgivning i extern form när det ständigt handlar om det interna seendet och tolkandet. Ägande är en illusion, så varför lurar vi oss själva att det på något sätt förstärker oss? Det är bara tankar och mänskliga påhitt som saknar substans.

Älska dig själv istället för att ödsla tid och energi på yttre onödigheter som inte förändrar din grundstomme på djupet. Den verkliga och långvariga lyckan kommer från insikten och befrielsen från identifikation med status och materiella tillgångar. Du är om något, närvaron i nuet. Älska detta högt.

Anders Svenson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel