Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ägaren till attackhunden i Ånge: "Jag mår jättedåligt"

Kjell och Margareta Edlund var på kvällspromenad med taxen Robin när den plötsligt attackerades av en annan hund. Carina Thor som äger den attackerande hunden är skärrad efter händelsen. – Folk får inte tro att jag struntar i det här, jag mår jättedåligt, säger hon.

TV: I klippet ser du mer om den blodiga och obehagliga händelsen.

I onsdagskväll var Kjell och Margareta Edlund ute och gick med taxen Robin. Plötsligt kom boxern Franklin springandes och attackerade Robin, som skadades så pass svårt att han fick uppsöka djursjukhuset i Sundsvall.

Läs mer: "Taxen Robin skadades svårt av attackerande hund"

Carina Thor, som äger boxern, är ledsen över det som hänt och vill poängtera att hon inte låter Franklin springa lös.

– Jag skulle bli sen hem, så min dotter tog ut mina två hundar på gården. Men ett av de två långkoppel, som vi använder på gården, låg kvar i min bil. Så hon fäste Franklin i det koppel som var hemma, säger Carina Thor.

Hennes dotter åkte sedan för att hämta det andra kopplet medan hennes pojkvän väntade hemma med hundarna. Men kopplet som användes tillhörde inte Franklin utan var vekare än det han brukade ha och Franklin kunde slita sig lös.

– Det höll inte och fästet satt ju kvar i halsbandet. Folk får inte tro att han springer lös hemma. Jag tycker det här är jättejobbigt och min dotter mår oerhört dåligt över det som hänt, säger Carina Thor.

Carina Thor medger att hennes hund varit stökig och besvärlig. Attacken i onsdags har polianmälts och Franklin har tidigare attackerat två hundar, var av den senare också resulterade i en polisanmälan.

Läs mer: "Överfölls av rottweiler: "Värsta jag varit med om""

– Utredningen från polisen då visade att jag vidtagit åtgärder för att förhindra ytterligare attacker. Nu har jag alltid Franklin kopplad och lämnar honom inte utan uppsikt. Sedan har jag privatträning för honom på brukshundklubben, säger Carina Thor och fortsätter:

– Jag vill ju inte att folk ska tro att jag inte försöker göra något åt det.

Förutom att fortsätta träna Franklin kommer hon i sommar bygga ett rymningssäkert staket och byta ut Franklins lina mot en vajer.

Lär mer: "Hemtjänstpersonal attackerad av hund"