Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ågatan öppnar igen för busstrafik

Efter flera års trafikstörningar för busslinje 1 så invigs nu Ågatan igen.
Brobyggen, renoveringar och vägarbeten har varit ett problem för resenärerna.
– Man kan aldrig lita på att bussen kommer, säger resenären Lotta Loodh.

Annons

Särskilt mycket problem har det varit på linjesträckningen mellan Navet och Bergsåker. I dag, måndag, trafikerar bussarna återigen Ågatan i Sundsvall.

– Vägarbeten har påverkat hela linjen och resenärer på linje 1 har upplevt många förseningar. I och med att Ågatan öppnar igen bör förseningarna nu minska, säger Louise Nordlander, kommunikatör på Din Tur.

Läs även: Busslinje genom stan öppen igen

Busschaufförerna har klätt sig i gula västar och delar ut frukt och gåvor till resenärerna kring Navet. Kåre Jonsson är en av dem.

– Vi vill uppmärksamma alla som reser kollektivt. Det har varit mycket klagomål mot oss busschaufförer och kommunen. Jag tycker det är synd att det tagit sådan tid, men nu blir det bra igen med bussarna, säger Kåre Jonsson.

Ombord på busslinje 1 sitter Lotta Loodh. Hon åker bussen flera gånger om dagen och har upplevt stora problem.

– Om jag har en viktig tid att passa så måste jag ta två bussar innan. Man kan aldrig lita på att bussen kommer. Jag hoppas verkligen att det blir förbättring nu, säger Lotta Loodh.

Läs även: Nu invigs ombyggda torget och kajen i Sundsvall