Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aggressiv man skjuten av polis i Timrå – förd till sjukhus

 
Skjutningen i Fagervik
Visa alla artiklar

En man i 65-årsåldern som uppträdde aggressivt sköts av polis i en bostad i Fagervik under torsdagskvällen. Mannen, som är misstänkt för försök till grov misshandel, vårdas på sjukhus för allvarlig bukskada.

Läs mer: Skottet i Fagervik – vittnet: "Jag hörde poliserna skrika inne i huset"

Vid 18.50- tiden på torsdagskvällen fick polisen in ett larm om en man i Fagervik som betedde sig konstigt och var aggressiv. Anmälan uppgav att mannen verkade vara sjuk eller påverkad och eventuellt beväpnad.

– Polispatrullen var på plats redan efter tre minuter, säger Börje Öhman tillförordnad kommunikationschef på polisen.

Efter några minuter meddelar poliserna på plats att de blivit angripna och i nödvärn skjutit mot mannen. Händelsen ska ha utspelat sig i en bostad i Fagervik.

– Jag kan inte gå ut med vad som exakt har hänt eller om mannen var beväpnad, men poliserna har blivit attackerade och skjutit i nödvärn, säger Börje Öhman och fortsätter.

– Jag kan inte gå in på vart på kroppen mannen är skjuten och jag vet inte hur många skott som är avlossade.

Polisen började vårda den skjutna mannen på plats och han fördes sedan med ambulans till Sundsvalls sjukhus och ska då han ha varit vid medvetande.

– Vad jag förstår så fördes den skjutna mannen direkt in på operation, säger Börje Öhman.

Enligt Sundsvalls akutmottagning har mannen fått en allvarlig bukskada av skottet och vårdas på intensiven. Under natten till fredagen fanns inga nya uppgifter om mannens tillstånd.

Polisen uppgav under fredagsmorgonen att mannen kommer att hämtas till förhör så fort hans tillstånd tillåter.

Polismännen är inte fysiskt skadade men är tagna ur tjänst och de får personalvårdande åtgärder.

Den skjutne mannen misstänktes inledningsvis för försök till dråp alternativt försök till mord, men under fredagsmorgonen ändrades brottsrubricering till försök till grov misshandel. Jourhavande åklagare har inlett en förundersökning om tjänstefel och de inblandade poliserna kommer att förhöras om händelsen under fredagen.

Platsen spärrades av under torsdagskvällen och kriminaltekniker beordrades till bostaden för brottsplatsundersökning. Enligt vår utsände reporter var det lugnt på platsen under sena torsdagskvällen.