Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK i premiären väcker minnen hos tränare Cedergren

– Kul, det kommer att bli tryck, säger tränaren Joel Cedergren.
Hans spontana kommentar till GIF Sundsvalls premiärmotstånd i Allsvenskan 2016.
AIK på Friends Arena.

Det finns lättare uppgifter, men Cedergen ser fram emot april och den allsvenska premiären.

– Om jag minns rätt hade vi en premiär mot dem i början av 2000-talet. Och när vi kom ner med bussen till Råsunda möttes vi av glädje och bengaler, säger han och forsätter:

– Sedan tittade AIK-supportrarna in i vår buss och såg att det var vi och inte AIK. Då förändrades minerna och facklorna slocknade ganska fort.

Året var 2004. En viss Rikard Norling tränade GIF Sundsvall tillsammans med Patrick Walker och det blev stryk med 1–0 sedan Andreas Eriksson hittat rätt redan i den tolfte minuten.

Det var då det.

2016 väntar AIK igen (3 april) och redan i omgången därpå står Gefle IF för motståndet på Norrporten Arena (6 april).

Sedan väntar Malmö FF (b), Örebro (h), Häcken (b) och Kalmar (h) i tur och ordning medan det första mötet mot nykomlingen Östersund dröjer till den elfte omgången hemma på Norrporten Arena 18 maj.

Dit är det fortfarande långt och innan dess ska både försäsongen och gruppspelet i Svenska Cupen avklaras.

– Alla träningsmatcher är ännu inte riktigt spikade, det blir nog helt klart till veckan, säger Cedergren som också vill få in ett läger.

– Vi hoppas på att komma i väg efter att vi har mött Malmö i cupen. Vi siktar mot Spanien, men det blir inte ett träningsläger i den meningen utan det handlar mer om att komma i väg och bryta av, säger han.

Läs också: GIF Sundsvall inleder mot AIK på bortaplan