Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK-lånet spelklar i premiären: "Det finns inga konstigheter"

Beslutet är tränarduon Cedergren och Franzéns.
Vill de spela Noah Sonko Sundberg så får de spela Noah Sonko Sundgren i premiären mot AIK.
– Vi äger frågan, det finns inga konstigheter, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Annons

TV: I spelaren ovan kan du se bilder från Noah Sonko Sundbergs första träning med GIF.

Situationen är onekligen speciell.

Sonko Sundberg tillhör AIK, är nyligen utlånad till GIF Sundsvall och på söndag brakar de två klubbarna samman i den allsvenska premiären på nationalarena Friends – AIK:s hemmaborg.

Läs mer: Mittbackslånet från AIK: "Jag skiter fullständigt i pengar, för mig är speltiden viktigast"

– Nu gjorde ju Noah sitt första träningspass med oss under onsdagen, vi måste vara professionella och titta vad som blir bäst inte minst på sikt. Men i låneavtalet finns det inga konstigheter, säger Hagblom.

Mittbacken är GIF:s spelare fram till den 15 juli sedan återvänder Noah Sonko Sundberg till AIK. Mittbacken som i samband med utlåningen förlängde sitt kontrakt med Solnaklubben fram till 31 december 2017.

– Vi får se hur saker och ting förhåller sig den 15 juli. Vad som är bäst för AIK, Noah och GIF Sundsvall, säger Hagblom.

Har ni någon form av option när lånet går ut?

– Nej, det har vi inte.

Hagblom är belåten över lösningen, inte minst med tanke på att mittbacksbeståndet har varit av det tunnaste slaget sedan försäljningen av Joakim Nilsson till Elfsborg.

Läs mer: Joakim Nilsson har äntligen debuterat för Elfsborg: "Går allt som det ska är jag aktuell för premiären"

– Noah har bra fart, är duktig i positionsspelet och duellspelet. Dessutom är han även kreativ. Han har varit ett prioriterat alternativ som vi önskade oss tidigt, säger Urban Hagblom och fortsätter:

– Vi har haft en bra dialog med AIK, något som vi också har haft historiskt sett.