Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ajax försöker glömma favoritskapet

Lisa Ajax gör debut i Melodifestivalen med favorittryck på axlarna. Den blott 17-åriga sångerskan siktar på final men vill inte tänka på lördagens avgörande ögonblick.

Annons

"Damer och herrar, vi har ett resultat!"

Där har ni meningen som Lisa Ajax inte vill tänka på. Den 17-åriga sångerskan fick sitt mediala genombrott när hon vann TV4:s "Idol" 2014. Nu gör hon debut i Melodifestivalen och räknas tillsammans med Oscar Zia som förhandsfavorit när den tredje deltävlingen ska avgöras i Norrköping på lördag.

Inför sin första repetition på Melodifestivalens stora scen kunde hon inte hålla undan nervositeten.

– Det är dansarna bakom mig, sången, kamerorna, mikrofonen – allting. Det är mycket att tänka på och det är viktiga saker så då blir det nervöst, säger hon.

Att hon redan räknas bland favoriterna är någonting som hon helst inte vill kännas vid.

– Jag försöker att inte tänka på det. Det är kul att man är en liten favorit, men jag försöker att inte tänka på det. Jag ska gå upp på scenen och ha kul.

Men hon har trots allt siktet inställt på att ta sig till final.

– Jag tror att det finns en mening med allt och åker jag ut så finns det nog något som väntar runt hörnet. Men jag vill gå till final, jag ska inte ljuga om det.