Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkerlund röntgas i veckan

Han kommer inte befinna sig i målgården. Inte heller i båset.
När Sundsvall Hockey åker in på Hovet på söndagen befinner sig Magnus Åkerlund hemma i Medelpad.
– Han spelar inte mot AIK och vi kommer att göra en röntgenundersökning till veckan, säger lagets naprapat Krister Olsson.

Annons

Smällen mot Tingsryd i fredags tog olyckligt.

Magnus Åkerlund hann inte reagera och ännu mindre agera när den trippade forwarden brakade in i honom.

– Killen kom från kanten och trillade över mitt ben. Jag hade bara koll på pucken och i min värld hade jag inte en tanke på att han skulle åka in i mig. Det högg till ganska bra, säger Magnus Åkerlund och fortsätter:

– Jag kände tidigt att det här är inte jättebra. Det är olyckligt. Jag försökte känna mig för om det skulle gå att spela vidare, men jag gav upp det fort.

Åkerlund fick lämna in och Marcus Olsson fick ta över, med halva matchen kvar att spela.

– Vår läkare Mathias Jonsson undersökte mig redan i fredags och under lördagen tittade vår naprapat Krister Olsson på mig. Det har sina teorier, men jag hänvisar till dem.

Mot AIK spelar han inte.

Frågetecken råder även för bortamatcherna mot Vita Hästen och Västerås.

– Magnus är fortfarande svullen och nu har han även problem smärtmässigt. Just nu är det svårt att säga hur det är med knät, men vi kommer att göra en röntgenundersökning till veckan, säger Sundsvall Hockeys naprapat Krister Olsson och tillägger:

– Efter den kan vi säga något mer konkret, dessutom vill vi vara på den säkra sidan. Inte minst för Magnus skull.

Tabelljumbons viktigaste spelare.

Han med tröja nummer ett.