Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkerlund skadad – ser ut att missa matchen mot Borlänge

Magnus Åkerlund är skadad och var inte med på torsdagens träning.
Nu lutar det åt att han även missar fredagens match mot Borlänge – i stället får Markus Olsson vakta Sundsvalls kasse.

Läs också: Nedsläpp: Förutsättningarna inför matchen mot Borlänge

Han kom in i andra perioden mot Troja/Ljungby och tog Sundsvall vidare mot tre poäng i första hemmamatchen under kvalet.

– Det var riktigt skönt. Det var en riktigt tuff match, så det var skönt att gå vinnande ur den striden, säger Markus Olsson.

Och nu ser det ut som om han vaktar Sundsvalls mål även under fredagskvällen när laget tar emot Borlänge i Sundsvall Energi Arena. Ett Borlänge som ligger näst sist i kvalserien med tre poäng, som laget plockade hemma mot Västervik i den första kvalseriematchen.

Men Markus Olsson tror att Borlänge blir ett minst lika hårt motstånd som Troja/Ljungby.

– Det blir en tuff match igen, men vi har visat att vi har ett krigarhjärta och det tar oss långt, säger han.

Läs också: Åkerlund skadad – ser ut att missa matchen mot Borlänge

Att Markus Olsson fick hoppa in under onsdagens match berodde på att Sundsvalls förstemålvakt Magnus Åkerlund är skadad. Att målvakten ska ha haft ordentligt ont är något ST-sporten rapporterade om redan under matchen mot Södertälje, då Åkerlund såg ut att ha ont i ena knäet, grimaserade illa och flera gånger var långsam upp från isen. Något som tränaren Leif Strömberg inte ville kommentera.

– Jag säger ingenting om vi har skador eller inte. Vi får se vad som händer, sa han då.

Exakt vad det rör sig om för skada är därför oklart, men Olsson berättar att Magnus Åkerlund hade rejält ont när han klev av isen.

– Jag vet inte riktigt hur det är med honom nu, men han hade ont när han gick av i går och var inte med under isträningen i dag (läs i går), säger han.

Hockeypuls: Förre Sundsvallsspelaren om kvalracet: "Det är bra för Timrå om Sundsvall klarar sig kvar"

Sundsvall Hockey ligger på en stabil andraplats i kvalserien med sju poäng och är dessutom det enda lag som snuvat ledande Södertälje på poäng. Och Markus Olsson ser ljust på de kommande matcherna.

– Vi har absolut fått ett bra utgångsläge och har tagit poäng i alla matcher, fortsätter det såhär så spelar vi i Hockeyallsvenskan nästa år också, säger han.

ST-sporten har sökt Magnus Åkerlund.

Läs också: Sundsvall Hockey bjuder in 50 flyktingar till kvällens match: "Folk pratar skit, men de är inte mer än människor"