Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkersviks idrottshall stängs av säkerhetsskäl

Vid en undersökning av takkonstruktionen på Åkersviks idrottshall har ett fel uppmärksammats. Limträbalkarna som bär upp taket har visat sig ha försämrad bärighet. Därför stängs nu hallen av säkerhetsskäl.

Under de två senaste veckorna har Sundsvalls kommun undersökt takkonstruktionen på Åkersviks idrottshall tillsammans med en byggnadskonstruktör, i samband med planerade underhållsarbeten, skriver Drakfastigheter i ett pressmeddelande.

Vid undersökningen visade det sig att limträbalkarna som bär upp taket har försämrad bärighet. Därför stängs hallen av säkerhetsskäl från och med fredag kväll.

Kommunen utreder nu både hur man ska organisera idrottsundervisningen framöver och vilka åtgärder som behöver vidtas för att återställa byggnaden.

Sundsvalls kommuns avdelning Drakfastigheter gör regelbundna kontroller av de fastigheter man förvaltar. Det var under en sådan kontroll som felet upptäcktes. Man har även låtit förstärka konstruktionen för cirka 20 år sedan.

FLER NYHETER:

Båt sätts in i sökandet efter försvunne mannen – räddningstjänsten letar i Selångersån

För Plus-kunder: Här säljs knarket i Sundsvall – sex adresser i centrum pekas ut i stor kartläggning

Insändare: Aldrig mer kommunal skola efter Pinheiros oförskämda inlägg

För Plus-kunder: Timrå IK gästar Tingsryd – så är läget i laget

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.