Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äkta julstämning på Kölsillres marknad

Ett härligt vinterväder gjorde att årets julmarknad i Kölsillre blev en riktigt lyckad tillställning. Både besökare och knallar strömmade till i sådan mängd att det blev en riktig rekordmarknad.
Jag tror det är rekord i år, säger Karin Eriksson från byggnadsföreningen.

Med träden täckta av gnistrade vit snö så var det inte svårt att få bästa möjliga julstämning på marknaden i Kölsillre. Besökarna hade flera platser att välja mellan när det gällde fika, underhållning eller kanske lite inköp inför den stundande julen.

Vi har flera aktiviteter att erbjuda och det har verkligen kommit mycket folk, säger Karin Eriksson, från Kölsillre byggnadsförening som arrangerar julmarknaden.

Totalt hade 36 knallar ställt upp sina stånd på marknaden som hölls både inom- och utomhus. Så när det blev kallt i vinterkylan kunde den som ville gå in och värma sig samtidigt som de kunde ta sig en tur bland knallestånden. Och eftersom de var så många blev det stundtals riktigt trångt på både Träffpunkten och i Lägergården.

Det är så många knallar här i år så jag tror att det är rekord, säger Karin Eriksson.

En av de som ställt upp ett julstånd var Mathilda Berg från Östavall. Hon hade gjort mängder av julkransar för att sälja på marknaden. Lillebror David var också med och han hade kokat knäck som såldes i samma stånd. För David gick affärerna jättebra men för Mathilda var det däremot lite trögt att få fart på försäljningen.

Jag har sett att det funnits kransar på andra julmarknader men här har det inte varit så många intresserade än så länge, säger Mathilda från sin plats bakom julkransarna.

Karin Eriksson stod också i ett stånd och sålde kolbullar. Dit strömmade kunderna i snabb takt och Karin tyckte dagen var toppen även om det var en sak hon ångrade.

Jag skulle ha tagit med mig hästarna för slädföret är ju perfekt i dag. Men det får bli nästa år i stället, säger hon och jobbar vidare på Kölsillres vintriga julmarknad.