Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkte ambulans till sjukhuset och stal medicin

Mannen som hade tagit in på ett hotell i Härnösand lade sig ned på golvet i receptionen och skickades till Sundsvalls sjukhus med ambulans. Där gick han till apoteket och stal den medicin han ville ha.

Den 24 augusti larmades polisen till apoteket på Sundsvalls sjukhus. En man hade legitimerat sig för att få ut medicin men när han inte hade rätt att få de preparat han ville ha hoppade han över disken och stal flera olika mediciner.

I förhör har mannen, som är i 20-årsåldern och bosatt i södra Sverige, erkänt stölden och berättat att han under många år haft missbruksproblem. Han hade åkt till Härnösand för att ta ett återfall, köpt cannabis och kokain och tagit in på ett hotell. Väl där kände mannen att hans kropp inte orkade längre så då gick han till receptionen och lade sig ned på golvet. Hotellpersonal tillkallade ambulnas och mannen fördes till Sundsvalls sjukhus.

Ganska fort fick mannen veta att det inte ansågs vara någon fara med honom och att han inte skulle få fortsatt vård. Då gick han till apoteket i hopp om att få ut mediciner på recept.

När mannen fick veta att han inte hade recept på någon av de mediciner han ville ha hoppade han över disken och stal mediciner han kände igen. Sedan gick han ut och ombord på en buss. Kort efteråt greps mannen av polis och nu åtalas han misstänkt för stöld och ringa narkotikabrott.

Den åtalade mannen har efter händelserna sökt hjälp för sina missbruksproblem.