Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiviteter för barn borde vara gratis – över 4000 barn i länet lever i ekonomisk utsatthet

Kan du lova att du gör ditt yttersta så att inget barn som du kommer i kontakt med skall behöva känna att jag kan inte delta för det kostar?

Aktiviteter som erbjuds skall alltid vara kostnadsfria när det gäller gruppaktiviteter för barn. Jag riktar mig till dig som på något sätt arbetar med barn, det kan vara i skolan, förskolan, fritidshem, föreningar eller någon annan typ av grupp där barn deltar.

Enligt Rädda Barnens rapport för 2016 har barnfattigdomen i länet minskat men fortfarande lever 4120 barn i ekonomiskt utsatthet i Västernorrland. Fördelningen per kommun är Härnösand 456, Kramfors 329, Sollefteå 467, Sundsvall 1654, Ånge 163 och Örnsköldsvik 723 barn.

De som räknas till den gruppen är de barn som lever i en familj som får försörjningsstöd, eller som har så låg inkomst att de inte klarar de nödvändigaste utgifterna.

Ett barn kan ju inte välja i vilken socioekonomisk grupp de vill födas i, men en sak som är säker är att alla barn har rätt att bli behandlade likvärdig enligt artikel 2 i barnkonventionen.

Jana Lindh Olsson, Rädda Barnens Lokalförening Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel