Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktivitetshuset i Tallnäs har öppnat

Bygget har pågått i ett halvår.
I går slog aktivitetshuset och ungdomsgården Pangea i Tallnäs upp portarna.

Annons

– Det känns jättespännande och kommer att bli jätteroligt, säger Layal Sandström, som är nyanställd fritidsledare på halvtid. Hon är uppväxt i Italien, behärskar italienska och arabiska och har studerat konst i Milano.

Tommy Nordlund är gårdens "handy man". Han har stort praktiskt kunnande och är en utemänniska som trivs att sova i tält ute i vildmarken.

– Jag har lite planer på att ta med ungdomar på utflykt i vinter. Jag har ett militärtält som jag brukar använda, säger Tommy.

Föreståndaren på gården, Ulf Jansson, berättar att de tillsatt tjänsterna med omsorg. Teamet är i stort sett handplockat utefter sina individuella kunskaper.

– Med den här kompetensen har vi ingenting att skylla på om det går åt skogen, säger Ulf med ett leende.

Ann Ögren, som är en av fritidsledarna, har siktet klart för sig.

– Ungdomar från alla världens hörn och kulturer ska känna sig välkomna här och vi vill inte ha några "grupper". Vi vill också att handikappade känner sig välkomna, säger hon.

Lokalen är inte helt färdigställd ännu, fortfarande återstår en hel del arbete med utsmyckningen.

– Det är inte tänkt att ungdomarna ska mötas av en färdig lokal, då blir det ju återigen vi vuxna som har bestämt allt. Av samma anledning kommer vi inte ha någon invigning nu, den ska ungdomarna få planera till i början av nästa år, säger Ulf.

Namnet kommer från superkontinenten Pangea för cirka 200 miljoner år sedan, innan kontinentaldriften delade upp jorden i världsdelar.

– Vi tycker att namnet passar bra för vår verksamhet. Alla ska trivas här oavsett vilken världsdel man kommer ifrån, säger Ann Ögren.

I måndags öppnade man, som en "lovspecial".

På fredag bjuder man in till halloweenkväll för de äldre ungdomarna.