Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akut vattenläcka i Svartvik – många var utan vatten

En stor vattenläcka gjorde att många hushåll i Bredsand och delar av Njurunda var utan vatten under måndagen. Vid 13.30-tiden ska enbart Svartviksområdet vara drabbat.

Tidigare under måndagen var flera hushåll i Bredsand och delar av Njurunda utan vatten. Hushåll från Kubal till Njurundabommen har ringt in till MittSverige Vatten och rapporterat att de varit utan vatten. Men nu har vattenläckan lokaliserats till Svartviks industriområde.

– Det är förmodligen en ledning som brustit. Men tekniker håller på och lagar läckan. De har grävmaskin och verktyg i högsta hugg, säger Niklas Sollerman på MittSverige Vatten.

Orsaken till läckan är för närvarande oklar.

– Det har inte skickats ut några vattentankar till de drabbade områdena. Men skulle det dra ut på tiden kommer vi göra det, säger han

Det är för närvarande oklart när vattenläckan väntas vara åtgärdad.

MittSverige Vatten skriver så här: "När vattnet kommer tillbaka kan missfärgat vatten och tryckförändringar förekomma. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder. Spola kallvatten för att snabbare få rent vatten."

Texten uppdateras.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, mms/sms: 72060 e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.