Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Al Pitcher skippar allvaret: "Jag såg en massa barn klättra in i en kanins rumpa"

Svenskar gillar att skratta åt sig själva. Det har den populäre komikern Al Pitcher tagit fasta på.
På lördagen gör han två föreställningar på Sundsvalls teater.

Annons

Al Pitcher har en enkel inställning till humor. Han vill vara så rolig som möjligt och gör inte humor med något allvar.

– Jag tycker att vi komiker måste få folk att skratta. Jag betraktar mitt liv i Sverige, jag iakttar det. Grunden till mina idéer och skämt kommer från att jag blir förvirrad över hur svenskar gör saker.

Den här turnén har gått väldigt bra. Har du någon förklaring?

– Svenskar tycker om att skratta åt sig själva och hur de beter sig. Det var jag inte säker på när jag flyttade hit. Men det är där rolig humor kommer ifrån, den där publiken kan sätta sig in i historien som berättas. Som de där blå påsarna på skorna som de glömmer kvar när de går. Jag tror att det är en svensk lag att inte berätta att de blå påsarna är kvar. "Shhh, säg inget", säger Al Pitcher.

I recensioner av föreställningen pratar kritiker om Al Pitchers dialog med publiken som en framgångsfaktor.

– Publiken är viktigast. Dyker inte de upp så är det bara jag där. Om inte jag dyker kan de prata med varandra. Jag älskar att interagera, det gör det mer till en liveshow. Det blir inte en monolog och de kan bli delaktiga. Det är så det ska vara.

Al Pitcher har uppträtt i Sundsvall flera gånger tidigare och har lagt märke till en märklig sak.

– Jag har uppträtt på klubben som Jimmy Södermark, grym komiker, kallar för Skratta med käften. Det var ett roligt gig. Jag såg en enorm kanin på kulle? (Norra berget, reds anm) Det är en rutschbana för barn, ingen berättade det för mig. Jag såg en massa barn klättra in i en kanins rumpa.

Det här är den tredje vändan han är ute med Nääämen...it's Al Pitcher så föreställningen har hunnit utvecklas.

– Det känns som att det är två album i stället för ett.