Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ålander i hetluften – varnad och avstängd

Stefan Ålander var åter i händelsernas centrum på Gamla Ullevi.

I första halvlek berövad en straff och i andra halvlek varnad – och nu missar han mötet med Ljungskile i nästa omgång.

Annons

– Tja, vad säger man ..? Jag tycker förstås det var straff, för handsen på Leinar är tydlig. Däremot är jag nästan tacksam för att ha sluppit rött (utvisning direkt) när varningen kommer. Han var väl näsan "ren",

Giffarnas rutinerade lagkapten hetsar sällan upp sig i onödan.

Gjorde det inte den här lördagseftermiddagen heller, även om protesterna var ljudliga sedan han på en högerhörna gått upp och nickat en boll på ÖIS-backen David Leinars utsträckta arm efter 42 minuter.

– Pratade med domaren efteråt och förklaringen jag fick var, att såna där situationer bedöms fifty-fifty av domarkåren, och i det här fallet tyckte han (domare Daradic från Helsingborg) att det fanns ett större inslag av ofrivillighet, förklarar Ålander, som missar nästa match efter en varning tidigt i andra halvlek.

Snabbe och fysiskt starke ÖIS-forwarden Emil Karlsson tog fart centralt och "Ålen" kände sig tvingad att agera bryskt.

– Det får jag ta. Jag har i hela min karriär varit "för snäll", men har bestämt mig för att ta tag i den delen och agera tuffare och aggressivare. Och då kommer det en och annan varning, säger Stefan vidare.