Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Albumaktuella Mattias Alkberg spelar på Pipeline på fredag

Han är aktuell med sitt nya album "Åtminstone artificiell intelligens" som fått fina ord i media. På fredag spelar mångsysslaren Mattias Alkberg på Pipeline i Sundsvall.

Han är låtskrivare, artist och författare som alltid har något på gång. Varje år ger Mattias Alkberg ut minst ett nytt album eller bok och är ofta aktuell för turné. Nu har turen kommit till Sundsvall och Pipeline. Klockan 22.00 på fredag kväll räknas han kliva på scenen.

Det nya albumet vid namn "Åtminstone artificiell intelligens" släpptes 15 september och är Alkbergs typ tjugoåttonde album, ungefär det elfte i eget namn.

– Musikaliskt har jag tänkt att det nya (för mig) vore att göra något gammeldags. "Åtminstone artificiell intelligens" alluderar därför på musikhistorien i stort, framförallt en viss sorts mjuk och kommersiell rock från sent 60-tal till tidigt 80-tal, men även till min egen historia, musikalisk såväl som privat, säger Mattias Alkberg i ett pressmeddelande.

Support under kvällen är bandet Eterkropp som kliver på klockan 21.00.

För Plus-kunder:

Gadd firar 30 år som artist – kommer nu till Aveny: "Jag har fått en nytändning"

Jetbone fortsätter att öka tempot – drar ut på europaturné med amerikansk artist

Efter sju år lämnar han Pipeline: "De är värda någon som brinner för det"