Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre dam föll efter chaufförens häftiga start – man måste väl få hinna sätta sig?

Varför finns det busschaufförer som inte tar hänsyn till funktionshindrade? Nyligen hände det igen, denna gång på linje 3 då chauffören startade både för häftigt och för snabbt innan passagerarna hunnit sätta sig. Den äldre damen med rullator hade precis kommit in i bussen när chauffören tryckte häftigt på gasen. Damen och två personer till tappade balansen och de båda damerna föll omkull medan mannen stod så han lyckades parera. Ingen av dem hade en tanke på att chauffören skulle starta så tidigt eftersom de var på väg för att hjälpa den äldre damen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Till vår förvåning var det första chauffören sade att de måste hålla i sig. Sedan bad han om ursäkt flera gånger efter en utskällning. Den gamla damen föll illa och slog i sidan av bröstkorgen så det gjorde ont att andas. Även ryggvärk uppstod. Nu har det gått några dagar med sämre sömn och ömheten och blåmärkena är kvar. Andningen påverkas ännu. Hur länge vet hon naturligtvis inte men kanske krävs en röntgen om skadan består.

Jag frågar mig därför om vilka instruktioner chaufförerna egentligen får av sina arbetsledare när det gäller de gamla och i synnerhet de som har rullatorer. Det som absolut skall gälla är att de skall hinna sätta sig ner innan start även om chauffören är sent igång på turen. Det hade ju kunnat gå riktigt illa men det var illa nog det som skedde. Ett besök på vårdcentralen kan alltså bli nödvändigt och då kommer damen begära ersättning även för sveda och värk. Vittnen till händelsen finns.

RISTO

Läs även:

Parkeringsplatser frigörs om Alnöborna tar bussen

Norrtåg är orättvist dyrt – och varför ska man bestraffas vid ombordköp?

Dags att införa ungdomskort på bussen – det skapar frihet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel