Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man befaras ha omkommit efter villabrand i Vattjom: "Fastigheten var helt övertänd"

Vid 05:55 inkom ett larm till SOS om en villabrand i Vattjom. På platsen konstaterades det att huset var helt övertänt. Polisen meddelar att en person hemmahörande på adressen saknas.

TV: Intervju med Karl Groves, gruppchef på räddningstjänsten.

Både ambulans och brandbilar larmades vid sex-tiden ut till en befarad villabrand i Vattjom. Brandmännen från Matfors och Sundsvall jobbade under morgonen med att begränsa elden.

– Fastigheten var helt övertänd när styrkorna från Matfors kom dit. Så nu arbetar vi med att begränsa elden så den inte sprider sig till någon annan fastighet, säger Henrik Cedergren, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

– Det finns misstankar att det finns en person kvar i huset, men det är något som polisen kommer att få undersöka. Men vi kommer att finnas på plats till och från hela dagen och arbeta, menar Henrik Cedergren.

Strax före nio-tiden meddelande polisen att en äldre man hemmahörande på adressen saknas efter branden. Mannens anhöriga har underrättats om omständigheterna. Enligt räddningstjänsten har aska från en kropp hittats på platsen. Men det är inget polisen i nuläget vill bekräfta.

– Vi misstänker att vi har en befarad kropp som är innebränd, så det är mycket som tyder på det. Men vi får avvakta tills vi kan göra en kriminalteknisk undersökning, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare.

Under eftermiddagen spärrades området av i väntan på en teknisk undersökning.

– Det är fortfarande varmt och vi får vänta på att det ska svalna, säger Peder Jonsson, RLC-befäl på polisen i Västernorrland.

Den tekniska undersökningen förväntas kunna dröja tills nästa vecka. Det är oklart vad som kan ha startat branden.

Texten uppdateras när vi vet mer.