Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man döms efter telefonterror

I flera månaders tid terroriserade en man i 70-årsåldern en kvinna i Sundsvall. Han struntade i kontaktförbudet och ringde henne gång på gång.

Kvinnan och mannen hade ett förhållande som avslutades för nära tio år sedan. Vid ett antal tillfällen under åren därefter har han meddelats besöks- och kontaktförbud gentemot henne.

Trots det har mannen fortsatt att kontakta kvinnan med mängder av telefonsamtal, ofta ska han också ha uppträtt aggressivt och hotfullt.

Läs även: Man åtalas för olaga förföljelse

Mannen har uppgett att han har alkoholproblem och att han inte minns att han ringt till kvinnan men att han ibland kunnat se på sin telefon att det har skett.

Sundsvalls tingsrätt dömer nu mannen till skyddstillsyn med särskild föreskrift om att genomgå missbruksbehandling. Han ska också betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan som ersättning för den kränkning hon utsatts för.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!