Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man och kvinna avled efter påkörning av tåg

En man och en kvinna blev påkörda av ett tåg strax väster om centrala Sundsvall på söndagseftermiddagen. Flera räddningsinstanser kallades till olyckan. Senare konstaterades båda offren avlidna.

TV: Två personer har blivit påkörda av ett tåg i Sundsvall – totalstopp råder i tågtrafiken

Klockan 14.38 fick SOS larm om en påkörd person på rälsen vid Granlobron i Sundsvall.

Det visade sig strax därefter röra sig om ytterligare en person.

Flertalet polispatruller, räddningstjänst och två ambulanser kallades till platsen.

Trafikverket samt polisen meddelade efter olyckan att totalstopp gällde i tågtrafiken under räddningsarbetet.

Lars Dolk, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad, berättade inledningsvis att de drabbade som hade blivit påkörda av tåget var två äldre personer.

Tidigt kunde räddningspersonalen på plats konstatera att de båda påkörda personerna, en man och en kvinna, 78 år gamla, hade avlidit på olycksplatsen. Anhöriga är underrättade.

Orsaken till olyckan är oklar och polisen håller på att utreda händelsen.

Tågpassagerarna fick sitta kvar på tåget under räddningsarbetet och det var länge oklart om det skulle skickas dit några ersättningsbussar.

Enligt preliminära uppgifter från Trafikverket skulle tågtrafiken på sträckan Sundsvall–Umeå stå stilla fram till 17-tiden. Sex tågavgångar uppgavs vara berörda i första hand.

Vid 16.10-tiden meddelade Trafikverket att trafiken rullade igen, med reservation för vissa mindre förseningar.

– Räddningsarbetet gick lite fortare än vi beräknat. Om man är osäker på sin tågavgång kan man kolla tågbolagets hemsida där man köpt sin biljett, sa Veronika Gustafsson, presskommunikatör vid Trafikverket, strax efter olyckan.

Hon berättade även att Trafikverket har inlett en olycksfallsutredning för att ta reda på orsaken till olyckan, som en policy vid allvarliga olyckor på spåren.

– Vi kommer att tala med lokföraren och ytterligare ett vittne till händelsen. Vad jag vet ringde både lokföraren och en annan person in för att larma, säger Michael Toft, RLC-befäl vid polisen.

FLER NYHETER:

Leipzigs spektakulära erbjudande för att hjälpa GIF – flyga till Sundsvall för en match

För Plus-kunder: Krafttag mot könsstympning: "En del vet inte om att de är könsstympade"

Insändare: Vi sjuka knäcks av Försäkringskassans avslag

För Plus-kunder: Polishunden kastade sig över stängslet i tjuvjakten: "Snusen for upp i gomseglet"