Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldreomsorgen i Sundsvall blöder – vad blir kvar när ytterligare 60 miljoner ska bort?

I ST 1/1 kan vi i ST läsa rubriken "Ha tålamod när staden bygger om" – en hel del i Sundsvall behöver åtgärdas säger och vädjar kommunalrådet Peder Björk (S) till kommuninnevånarna i Sundsvall.

Där rullar miljarderna.

Läs [+]-artikeln: Peder Björk (S) i stor intervju – uppmanar Sundsvallsborna att ha tålamod när staden byggs om

Tålamodet vad gäller alla de äldre som väntar att få komma till ett boende för äldre, för att få ett värdigt liv i gemenskap och omtanke, går inte att mäta. Det åtgärdas med piller.

"Vi har lyckats sänka kostnaderna inom äldreomsorgen" säger Peder Björk. När jag läser det vill jag bara gråta. Där blöder det. Detta visar att styrande inte har en aning om hur det ser ut inom den sektorn. Det är fortfarande alldeles för lite personal. Att det finns underbara människor som vill jobba inom äldresektorn är fantastiskt.

Det satsas överhuvudtaget ingenting för de äldre. Det finns även unga som drabbats av olika sjukdomar som behöver komma till ett boende med hjälp.

Ytterligare 60 miljoner skall bort till 2020. Skrämmande! Det är viktigt få veta vad som blir kvar.

Maritta Selin

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel