Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldreomsorgschefen: Missförstånd på mötet på Skottsundsbacken

Äldreomsorgschefen Carina Magnusson tycker att det är tråkigt att hon blev missförstådd på mötet med anhöriga och boende på Skottsundsbackens äldreboende.

Annons

– Jag förstår att de reagerade när jag sa att det var chefer tillsammans med medarbetare som gjort schemat. Men det blev ingen möjlighet att förklara. Gängse tågordning är att chefer får i uppdrag att tillsammans med arbetsplatsombud göra schema och det var vad jag syftade på.

I budgeten är det sex nattpersonal på Skottsundsbacken. Den risk- och konsekvensanalys som upprättats har inte än analyserats, men Carina Magnusson tycker att det förslag som lagts med 39 brukare på en personal är orimligt.

– Vi har aldrig haft för avsikt att en person ska ta hand om så många. Men vi måste titta på om det går att arbeta på något annat sätt.

Carina Magnusson säger att de nu ska titta intensivt på det här och om det inte fungera med sex nattetid måste det lösas på ett annat sätt. Men hur vet hon inte i dagsläget.

Den budget som lagts har skapat mycket oro ute på boendena, hos personal, boende och deras anhöriga.

– Jag tycker att man ska känna sig trygg på Sundsvalls äldreboende – även nattetid. Vi kommer inte att ha en bemanning som någon far illa av. Jag tycker att det är illa att boende och anhöriga blivit oroliga.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!