Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldrevård har blivit schemavård

Annons

Skottsundsbacken är ett jättefint äldreboende i Njurunda med kompetent och engagerad personal. Det finns dock ett problem som förstör allting, och det är personalens kommunala schemasystem. Det är ständiga konflikter på grund av detta som ofta leder till sjukskrivningar för psykiska besvär vilket medför stora kostnader för Sundsvalls kommun. Detta är ju inte alls bra, med tanke på det ekonomiska underskott som socialförvaltningen har. De äldre blir också lidande eftersom så enormt mycket tid läggs på dessa schemaläggningar, diskussioner och möten i stället för att ge den tiden till omsorg till de boende. Kommunen måste snarast komma fram till ett fungerande schemasystem för personalen i äldrevården för att få kontinuitet, fungerande arbetsplatser, nöjd personal och en bättre ekonomi.

Sedan funderar man ju på vad dagens styrande politiker talade om på gator och torg i valrörelsen. Satsningar på vård, skola och omsorg blev i verkligheten tvärtom – indragningar och neddragningar, speciellt i äldrevården. Det kanske är budgetarna som är felgjorda med tanke på de stora 40-talsbarnkullarna som nu är pensionärer, samt på den stora och dyra invandringen. Det kanske behövs en omfördelning av skattepengarna för att politikernas löften skall kunna förverkligas. Vem behöver till exempel en ombyggnad av torget för 40 miljoner? Vem behöver en ombyggnad av gamla E4 i centrum för massa miljoner?

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

"Den gamle"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel