Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alice och Robin fajtas om finalplats

Bara tre tävlande återstår inför fredagens omgång av "Idol". Två av dem får lida helvetets kval under omröstningen. Robin Bengtsson är säker på att han är en av dem.
– Det står mellan mig och Alice nu, säger han.

Men Robin B är ändå upprymd. Den här gången har juryn fått välja låtar - och han är väldigt nöjd med dem som fallit på hans lott. Han får briljera i en Bon Jovi-låt och gillar också utmanarlåten, Michael Jacksons "Black or white".

– Den låten är inte så mycket Michael Jackson, i grund och botten är det en rocklåt. Jag gör den rockigt, jag kommer inte att göra moonwalks eller så, säger han.

Som grädde på moset är Robin Bengtsson numera också lycklig ägare till en Corvette - en present från hans pappa som slog vad om att sonen inte skulle nå så här långt i tävlingen.

– Det fick pappa äta upp. Men det lär nog inte bli några julklappar i år.

Alice deppar

Mindre nöjd är Alice Svensson. De senaste veckorna har hennes odds varit på väg nedåt och nu är 16-åringen märkbart deppig över juryns val. Vare sig Robyns "Keep this fire burning" eller Avril Lavignes "Girlfriend" är något hon själv skulle ha valt.

– Juryn tycker själva att de andra tvås låtar är starkare. Det känns tråkigt att de redan innan de hört mig tycker att Robins och Kevins låtar är bättre. Men jag ska göra mitt bästa av det och det kommer att bli bra, säger hon.

Vad händer om du åker ut - har du planer för framtiden?

– Nej, just nu finns det bara det här och jag vågar inte ens tänka på vad jag tar mig till om jag åker ut, jag skulle bli helt förtvivlad. Jag kan inte ens beskriva hur det skulle kännas. Det är så nära nu och jag vill det här så himla mycket.

Om Robin B är förväntansfullt nervös och Alice fast besluten att visa juryn vad hon går för är storfavoriten Kevin Borg desto mer avspänd.

– Jag gillar låtarna som juryn valt. Det är en utmaning för mig att sjunga en hiphoplåt som "Hot in herre", men det ska bli så roligt att sjunga den. Jag har tränat så mycket, det kändes som att texten till låten var som en hel bok. Men jag kommer att ge allt!