Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

All Above Ås imponerade på Bergsåkerstravet

V86 Xpress gjorde nypremiär på Bergsåker under onsdagskvällen.
Det omdiskuterade streckspelet inleddes med en vattentät hemmaseger för Henrik Svensson och Lars Wikström-tränade All Above Ås.

Henke höjde farten successivt i ledningen och gav därmed inte något gratis till gulddivisionshästarna på dubbla tillägg. Det resulterade i en smått överlägsen triumf för Matforsekipaget.

– Lars Wikström ska ha en stor eloge för det kanonskick han håller hästen i året om, lovordade Henrik Svensson

Stall Svante Båth trampar på i ullstrumporna och tog nu en prydlig trippel. Tvååriga Global Un Poco tog andra raka för Per Linderoth, Comebackande talangen Global Security bluffade hem V4-3 från ledningen och Bonbon Mearas var klart bäst från tredje ut. De båda sistnämnde med Ulf Ohlsson i sulkyn.

– Bonbon Mearas kändes väldigt laddad hela vägen, ansåg Ulf Ohlsson.

V86-5 blev högdramatisk då Kovlandshästen Going Ribb tog några galoppsteg i slutskedet som etta. På eller efter mållinjen var frågan och efter en lång granskning diskades Malin Brunzells adept för målgalopp. Segern i stället till  Thomas Lönns vrålspurtande Chenin Blanc med Kent Åkerlund i sulkyn.

Vilma Spring är ett hemmasto som har hittat en strålande höstform efter långt tävlingsuppehåll. I comebacken nyligen var sexåringen klart bra men nu var konkurrensen flera klasser vassare. Ändå blev segern komfortabel sedan körande Tobias Eklöf gav Vilma ett snällt lopp bakom den ledande favoriten. Luckan kom i slutsvängen och där med var det klappat och klart.

– Det passade bra att låta en favorit dra fram oss, förklarade Tobias Eklöf.