Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla är inte hurtbullar – parkeringsplatser behövs även i centrum

Replik på Nej, det är inte rimligt att kräva parkeringar i centrum i en stad med 100 000 invånare, ST 5/4.

Jag har med en viss förvåning tagit del av Karl Nilssons insändare. Min insändare syftade till att Sundsvall skall ha ett levande centrum där affärsverksamhet och övrig samhällsservice skall blomstra och utvecklas. Om Kalle vill kalla det gnäll så okej.

En stad kan inte leva på bara dess invånare lika lite som till exempel Birsta kan det. För att uppnå målet ovan krävs att många medborgare varje dag besöker Sundsvall och alla de aktiviteter som en stad av vår storlek erbjuder.

Oberoende av färdmedel krävs det plats för alla besökande. Bilen är kanske det viktigaste kommunikationsmedlet. Sundsvalls sjukhus har insett detta och bygger nu ut parkeringar för att kunna serva såväl personal som besökande, handikappade, sjuka, gamla, barnfamiljer med flera.

Alla som besöker Sundsvall är inte hurtbullar utan det behövs centralt belägna parkeringsplatser även där. Fisktorget erbjuder detta. Därav min tidigare insändare!

Rolf Nilsson

Läs också:

Kommunen hjälper till att stänga butiker i Stenstan

►  Nästan en timmes letande efter parkering – aldrig mer Stenstan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel