Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla kan göra skillnad

Annons

De kommer hit utan utbildning, utan hem och utan pengar. Allt de har är kläderna som de har på sig.

Hur skulle samhället se ut om vi bara vänder ryggen till? Vad händer om gatorna är fulla med uteliggare och vi bara blundar för problemen? Flyktingarna som kommer hit har inget val. De flyr inte för att de vill, utan för att det inte finns någon annan utväg. Det finns ingen människa som vill sätta sig i en båt och bara kanske överleva, men det är så verkligheten ser ut.

Nu är det vårt ansvar att ta emot de flyktingar som kommer. Tänk dig själv ett samhälle som kryllar av uteliggare som aldrig får hjälp. Många klagar på att det är mycket invandrare, men väjer själv att blunda. Det fungerar inte att bara peka ut skurkar och offer i den nuvarande flyktingdebatten, om något ska hända så måste vi agera och tillsammans hjälpa varandra. Jag menar att det inte hjälper att politikerna diskuterar om vem som gör rätt och fel, vi behöver göra skillnad. Vi behöver se verkligheten.

Det är i detta nu som vi måste göra skillnad. Om vi tillsammans hjälps åt så kommer vi helt klart att få samhället att gå runt. Ja, det är många som behöver hjälp, men det är också många som kan hjälpa till. Jag menar inte att alla ska rädda världen, men att skänka en tröja som man inte längre kan ha är inte så svårt. Alla väljer självklart hur mycket man vill engagera sig, men det viktigaste är att inte blunda. Att våga se problemen i vitögat.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra skillnad!

Trettonåringen som är smartare än politikerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel