Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla mot alla i A-hallen

Messi var inte med, men det bjöds på en del delikatesser ändå när Barcelona mötte Real Madrid – i Sporthallen.
– Vi tänkte att alla får vara med, det är bara samla lite folk och göra ett lag, säger Patrik "Dundrish" Sammarsson.

Tillsammans med Lapi Berisha, Semir Salia och Robin Bergman har han dragit i gång fotbollsturneringen Påsklovscupen.

– Vi har satt ihop cuper många gånger förut, jag har haft en del i Nacksta, Patrik i Granloholm, nu tänkte vi att vi gör det tillsammans, det blir bättre, säger Lapi Berisha.

Fritidsgårdarna i Granloholm och Nacksta delar på hallhyra och kostnader för priser, medan Korpen Sundsvall som alltid står för det sportsliga, som till exempel spelprogram och domare.

– Vill ungdomarna göra något under loven vill vi vara med och se till att det blir verklighet. Under sportlovet ville de köra innebandy, den här gången blev det fotboll. Killarna har gjort ett jättebra jobb, säger Per Stegeby, Korpen Sundsvall.

Femmannaspel och traditionella regler för inomhusfotboll gäller – med ett undantag på begäran av den arrangerande kvartetten. För mycket gnäll ger gult kort till laget, tre kort ger walk over.

– Det är vanligt att många gnäller på varandra inom laget, det gör bara att folk blir sur och less och det vill vi ha bort, vi ville sätta en gräns, säger Patrik "Dundrish" Sammarsson, som också spelar fotboll med Selånger.

Men just i dag spelar han och Lapi Berisha spelar tillsammans i The Looser Team. Sammarsson vaktar målet.

– Vi har match med laget ikväll så jag tänkte att jag skulle ta det lite lugnare, så jag ställde mig i mål.

Föresatsen var att vinna hela Påsklovscupen, men lagets första match i cupen slutade oavgjort. Det är 13 lag som gör upp i cupen och det är inte bara ungdomar som möter varandra – personalen från fritidsgårdarna har också satt ihop ett eget lag.

– Jag tror att de har vunnit en match. De är ganska bra faktiskt, men de har några som spelar fotboll i laget, säger Patrik Sammarsson.

Killarna lär ordna fler cuper, även om det är en del jobb både innan och efter.

– Ja, det är lite att göra, men det är kul, men sedan måste vi städa härinne när allt är klart, säger Lapi Berisha.

Dagen slutar ändå på bästa sätt för arrangörerna. The Looser Team tar sig till final efter seger i sudden. Vär där gör man processen kort med personallaget. Det blir seger med 6–1.