Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alldeles för dyrt med ridsport

Annons

Just nu är de väldigt dyrt att börja rida. Det kostar runt 1 500 kronor för tio lektioner och sedan ska föräldrar köpa hjälm för 200-2 500 kronor, väst 200-2500 kronor, stövlar eller ridskor 500-2000 kronor, ridbyxor 250-2000 kronor, handskar (om personen i fråga föredrar det) 50-1250 kronor och kanske möjligtvis ridspö 50-200 kronor. Kanske krävs en dubbel uppsättning i fall att något går sönder. På grund av det så har inte alla råd att låta sin son eller dotter börja rida.

För att alla ska få en möjlighet att börja rida ska ridskolor för det första sänka ridavgifterna. För det andra är det väldigt många föräldrar som är ensamstående och inte har så bra inkomst och på grund av det inte kan de inte låta sitt barn börja med det intresset som de vill hålla på med. Och för det tredje så skulle alla föräldrar/målsmän uppskatta om ridavgifterna sänktes så att man kan lägga mer pengar på mat, boende, räkningar, med mera.

M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel