Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen – förstå att väljarna inte förstår

Nu är vi mer än halvtid in i mandatperioden och det har inte skett några radikala förändringar i opinionsläget. Men Alliansen verkar inte ta fart, trots ambitioner att förändra sig och tänka om. Givetvis finns många orsaker, men jag tror att mycket beror på en gammal företeelse av hur borgerliga partier bedriver politisk kampanj. Nämligen att Alliansens politik framstår (och utmålas) som en omvänd Robin Hood-princip: Att ta från de fattiga och ge åt de rika – och det tycker ingen låter fint.

Läs också: Oppositionen tar inte sitt ansvar – de förhalar beslut

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det märkliga är att borgliga politiker inte förklarar varför skattesänkningar kan vara bra, om varför man vill sänka bidrag, och varför vinster i välfärden är nödvändigt. Effekterna som dessa politiska ambitioner och reformer får, framför allt på ekonomin, förklaras och marknadsförs inte till vanligt folk.

Läs också: SD kastar sten i glashus – de är inte ansvarstagande

Läs också: Socialdemokraternas stora svek – tog inte vara på chansen

I debattsituationer framstår de rödgröna i stället som de godhjärtade och de välvilliga, och alla är vi ju fostrade till att gilla de snälla i sammanhanget. Om borgerliga politiker fortsätter tiga kring hur deras egna förslag faktiskt kan stärka landet, så blir valet 2018 inte lätt för dem. Som väljare är man dummare än vad man tror, och framför allt dummare än vad Alliansen tror.

Jens

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel