Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen har raserat svenska folkhemmet

Replik med anledning av insändaren "Irriterad på sossarnas retorik".

Statsvetarens inlägg var retorisk utan riktiga fakta. När jag kollat med bland annat Sifo och några oberoende undersökningar, faktiskt också utländska, så ser man att det svenska folkhemmet i stort sett raserats. Försäkringskassan finns, men syns inte, måste hålla nere både statistik och ekonomi, arbetsförmedlingen arbetar i motvind, när sjuka och behövande människor tvingas ut i fattigdom och elände. Är det rätt?

Alliansen har under sin tid sänkt skatterna och samtidigt försämrat för de sämst ställda. När moderaternas partiledare sa att Stockholmare är smartare än lantisar så förstod man var hon står för.

Var medmänskliga och dela med oss. Varför ska de som har mer pengar än de kan göra av med inte dela med sig, utan få ännu mer av kakan. Jag har inget emot att de som är duktiga ska tjäna pengar, men det ska vara skäligt. Jag har en känsla av att en rak skatt skulle vara bra. Varje 100-lapp betalar 30 till staten.

Kjelle

Läs även:

Försäkringskassan och politikerna bedriver "hets mot folkgrupp"

Ingen man har rätt att förnedra en kvinna

Sjönöd för socialnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel