Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allmänheten kring flisbranden i Timrå uppmanas att stänga fönster och ventilation

 
Flisbranden i Timrå
Visa alla artiklar

Räddningstjänsten i Timrå uppmanar allmänheten att stänga fönster, dörrar och ventilation kring flisbranden i Timrå. Röken ska inte vara farligare än annan rök, men kan uppfattas som irriterande.

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten kring branden att stänga fönster och ventilation om man känner att lukten och röken är irriterande. Vädret ska inte heller vara gynnsamt för tillfället med nästan ingen vind. Något som ska göra att röken och lukten stannar kvar kring branden. Det ska enligt Lars Dolk, inre befäl vid räddningstjänsten, förbättras till kvällen och morgondagen.

– Det är ett bra tips att göra det. Ingen rök är bra att andas in och den luktar illa. Ingen rök är hälsosam, säger Dolk.

Han betonar även att allmänheten ska följa nyhetsmedia för uppdateringar och inte ringa till räddningstjänsten.

– Det kommer komma ut ett informationsmeddelande på radion också om röken och vad som händer med branden, säger Lars Dolk.