Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 anledningar till varför det är bäst att vara lantis

/

Annons

Frisk luft, vacker natur och en mindre stressfylld miljö. Det är självklara anledningar till varför det är bra för hälsan att bo på landet. Men det finns många andra fördelar också, här kommer 15 av dem.

1: Klädkontot blir mycket billigare. Ingen märker ändå om det är årets eller fjolårets kulör på byxorna. Inte heller utsätts man för "kom-å-köp-mig-frestelser" i butikerna. Detta eftersom du sällan ids åka in till stan och trängas.

2: Matkontot blir mycket billigare än om du hade bott närmare en affär. Är godiset slut så är det slut.

3: Du kan gå osminkad och oduschad i flera dar eftersom risken att möta någon är minimal.

4: Du slipper riskera att möta ett gammalt ex när du minst av allt anar det. Om hen inte bor i samma by vill säga för då är det lika bra att bli sams eftersom du förmodligen kommer att umgås med hen och dennes nya kärlek på ett eller annat sätt innan det är färdigt.

5: Du behöver inte tävla mot grannarna om vem som har bäst ordning på tomten. På landet lever man efter devisen; "den som har flest grejer på går'n när man dör, vinner".

6: Ingen bryr sig om du har ljusstaken från i julas framme. Alla tänker ändå samma sak; den är ju funktionell och snart är det jul igen.

7: Det finns alltid nån som håller koll på dig om du börjar uppföra dig konstigt. Och lita på att du kommer att få veta det.

8: Du behöver inte ha uppkoppling för att få information att spridas. Djungeltelegrafen är ett mycket säkert sätt. Och det finns alltid nån i byn som fungerar som "växel".

9: Är du fikasugen kostar det inte skjortan för en kaffe och bulle som på ett café i stan. Det är bara att sms:a en granne och säga; "Jag kommer om en kvart. Sätter du på pannan? Och du har väl bakat?"

10: Du slipper köpa dyra gymkort som du ändå inte utnyttjar. Hugger du din egen ved blir biceps och triceps i toppform.

11: Har pannan pajat? Fått stopp i avloppet? Eller har ett träd rasat på gården? Lugn bara, det kryllar av hemmafixare, egna företagare och traktorer på byn. Alltid får du hjälp av nån. I alla fall så länge du kommer ihåg att "bjuda tillbaka" med din egen expertis nån gång emellanåt.

12: Du slipper ha dörrklocka. Folk kliver ändå bara rätt in och ropar hallå. För du har väl ändå inte låst dörren när du är hemma?

13: Hittar du inte bilnycklarna i nyckelskåpet? Lugn, bara lugn, de sitter förmodligen kvar i bilen sedan du använde den sist, när det nu var.

14: Det blir väldigt långt mellan krogbesöken vilken är bra både för kropp och plånbok. Det går ju ingen buss hem på nattkröken och ingen vill ändå kliva upp mitt i natten för att hämta dig.

15: Du slipper att åka till dyra nöjesparker medan barnen är små. Det räcker att åka till stan och åka upp och ned i rulltrappor några gånger så är lyckan gjord. Finns det en hiss i närheten så är det ett extra plus.

Tidigare krönikor:

Tack och lov att maj är över – nu står nästa helvetesmånad för dörren

Talförbudet vände upp och ned på allt – vem är jag om jag inte pratar?

Mer läsning

Annons