Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett oerhört hårt slag mot Sollefteå"

Socialdemokraterna i landstinget har beslutat om den fortsatta riktningen för sjukhusen. Sollefteå blir den största förloraren där både planerad och akut operationsverksamhet, barn- och kvinnosjukvård och tre vårdavdelningar kommer att stängas. Åsa Sjödén (S), är förtvivlad.
– Vi kommer att göra allt för att påverka våra partikamrater, säger hon.

Annons

Det var inte en enig socialdemokratisk fullmäktigegrupp som röstade igenom planen och den fortsatta riktningen för landstinget. Även ersättare i landstingsfullmäktige var med och röstade och alla politiker från Sollefteå och Kramfors röstade emot förslaget som innebär att i princip all akut verksamhet försvinner från Sollefteå.

– Jag känner mig helt sänkt efter det här. Det här är början till en avlövning av Sollefteå sjukhus, säger Åsa Sjödén, kommunstyrelsens vice ordförande som även sitter med i landstingsfullmäktige och landstingsstyrelsen.

Vad innebär det här, kommer det här förslaget att gå igenom?

– Det här är en stor och viktig fråga och vi kommer att göra allt vi kan för att det inte ska bli så. Vi ska ta upp det i partiets distriktsstyrelse den 29 september och hoppas att det även tas upp i förtroenderådet i oktober.

Hur kommer det sig att Sollefteå är hårdast drabbat?

– Det får du fråga landstingsrådet om. Vi har fått höra att det beror på att Sollefteå är mindre än Ö-vik. Och det är ju sant, men det är svårt att acceptera att det blir som det blir i Sollefteå ändå.

Mer läsning

Annons