Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad konkurrens om sjuksköterskor

/
  • Maria Bäckman, ordförande i Vårdförbundet Västernorrland.

Västernorrland har extremt svårt att få tag på sjuksköterskor.
Och nu lär det bli ännu svårare när konkurrensen ökar från grannen i norr.
Västerbottens läns landsting är först i landet med att ge en ingångslön på 25 000 kronor till sjuksköterskor.

Annons

– Landstinget skyller på att man har svårt att få tag på sjuksköterskor, men det är ju inte slut på folk i Sverige eller Norge. Det finns sjuksköterskor att få tag på, men då måste man betala, säger Maria Bäckman, ordförande i Vårdförbundet Västernorrland.

Nu kommer Landstinget Västernorrland i ett ännu sämre läge när Umeå gick ut med att sjuksköterskor får minst 25 000 kronor i ingångslön och övrigas löner kommer att justeras undan för undan. Men satsningen i Umeå stannar inte där.

– De har också gjort klart att Umeå kommer att erbjuda tjänster med akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor. Du får en anställning som sjuksköterska och i din anställning kan du få en högskoleutbildning, säger Bäckman.

Alla sjuksköterskor kommer inte att erbjudas den här utbildningschansen, men det blir ändå ytterligare en aspekt som kan göra att sjuksköterskor hellre väljer att rota sig i Västerbotten än i Västernorrland.

– Vi signalerar hela tiden att det är brist på specialistsjuksköterskor, men få vill utbilda sig eftersom det inte lönar sig. Det är för dyrt att utbilda sig och avstå lön och pension under ett år, säger Bäckman.

Annars är det sjusköterskestudenter som drivit satsningen på en ingångslön på minst 24 000 kronor.

– Det började med studentupproret och i övriga Sverige taggade det upp till 25 000. Men här i Västernorrland fick alla inte ens 24 000 kronor i år. Och det finns de som har jobbat tre–fyra år här i länet och som inte har 25 000, säger Bäckman.

Kan satsningen i Umeå påverka Västernorrland?

– Vi lobbar naturligtvis för det här både hos politiker och tjänstemän. Men Umeå och Västerbotten har en god ekonomi och det har inte vi. Å andra sidan är det inte billigt med övertid och stafetter heller, säger Maria Bäckman.

Vi har utan att lyckats försökt nå Victoria Sjöbom, HR-direktör i Landstinget Västernorrland, för en kommentar.

Mer läsning

Annons