Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat sug efter sex i sommar

/

Dåligt sommarväder ökade svenskarna aktivitet i sänghalmen. Den kända sexologen Malena Ivarsson tror att regnigt väder och den omtalade filmen Fifty Shades of Grey ligger bakom svenskarnas sommarkåthet.

Annons

När Sveriges Radios P3 Nyheter intervjuade fem stora sexleksaksförsäljare vittnade de alla om att de sålt mer i sommar än förra året. När Corren.se sedan kollade hur det var ställt i Linköping visade det sig att den lokala butiken Kondomeriet hade ökat sin försäljning med hela 60 procent mellan juni och augusti.

Per Woxler, överläkare i psykiatri vid Universitetssjukhuset i Linköping, pekar ut den regniga sommaren som trolig orsak till att vi har mer sex – som en sorts tröst.

– Näst droger är sex det starkaste sättet att påverka vårt belöningscentra, säger han till Corren.

Sexologen Malena Ivarsson tror att Per Woxler har rätt.

– Kombinationen dåligt väder och ledighet gör att det blir lite långtråkigt. Då har vi inte så mycket annat att göra. Vi stannar hemma i sängen mer, säger Malena Ivarsson.

Den ökade försäljningen av sexleksaker tror hon har att göra med att vi har tid att vara hemma och experimentera. Hon påpekar att också potensmedelsanvändningen ökar.

– Det är ett minskat tabu kring sexleksaker och nu finns också möjligheten att köpa dem på nätet. På sommaren har vi tid med det som vi inte hinner med annars när livspusslet är för krävande, säger Malena Ivarsson.

Även det populära erotiska dramat Fifty Shades of Grey misstänker Malena Ivarsson ligger bakom sommarens sexutsvävningar.

– Många kvinnor tycker att den är väldigt tilltalande. Jag kan tänka mig att man en regning dag tittar mycket på filmer man går i gång på, säger Malena Ivarsson.

Mer läsning

Annons