Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbingon på Ånäsparken lockar folk i alla åldrar: "Roligt att så många yngre kommer"

/
  • Inge Engblom är rutinerad arbetare på bilbingon på Ånäsparken som har jobbat i 10-12 år med att sälja brickor.
  • Lars Eriksson, ordförande Kovlands IF, har varit engagerad i bilbingon i sju års tid.
  • Många besökare är tidiga för att få en bra plats innan bingon rullar i gång.

Varje tisdag under sommarhalvåret samlas hundratals människor för att spela bilbingo på Ånäsparken i Kovland. Nu lider säsongen mot sitt slut. "Bingon håller sig stadigt, speciellt roligt är det att så många yngre kommer hit", säger Lars Eriksson, ordförande Kovlands IF.

Annons

I drygt 30 år har bilbingo anordnads i Ånäsparken i Kovland. Det är Kovlands IF och Kovland hockey som tillsammans står för maskineriet och de delar på vinsten.

– Det brukar vara uppskattat, vi säljer runt 1000 brickor varje tisdag så det är väl runt 300–400 besökare en vanlig kväll, säger Lars Eriksson och fortsätter:

– Men i år har vi faktiskt märkt av konkurrens från konserten Sundsvall Bjuder, de tre veckorna har det varit betydligt mindre folk. Men så är det!

Utöver det har sommaren sett bra ut. Bingospelarna är en trogen grupp människor som gärna återkommer varje tisdag, en av dem är Rune Häggbom.

– Det är ett trevligt sätt att spendera sin tisdagskväll. Jag brukar inte vinna tyvärr, så jag ligger back, säger han.

Något som märkts en tydlig skillnad över senaste åren är besökarnas medelålder – allt fler yngre söker sig till Ånäsparken under bingokvällarna. Inge Engblom är rutinerad arbetare på bilbingon i Kovland, och han har märkt av denna förändring.

– Det är mycket yngre som kommer och spelar, det är en väldigt stor skillnad sedan jag började stå här, säger han och Lars Eriksson lägger till:

– Det ger ju hopp om bingons framtid – den kommer inte att dö ut så länge yngre intresserar sig.

Mer läsning

Annons