Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren häktad för ny barnvåldtäkt

/

På onsdagsmorgonen häktades åklagaren från Gävle, misstänkt för en andra barnvåldtäkt.
Han nekade till våldtäkten men medgav att han skickat sms med sexuellt innehåll och köpt ut alkohol till barnet i fråga.

Annons

En halvtimme innan den andra rättegångsdagen i det pågående målet mot Gävleåklagaren började inleddes häktningsförhandlingar gällande tre nya brott som åklagaren misstänks för:

Våldtäkt mot barn i Hälsingland i november, sexuellt ofredande samt olovligt anskaffande av alkoholdrycker.

Chefsåklagare Anders Jakobsson vid Särskilda åklagarkammaren begärde mannen häktad då det anses finnas risk för att han förstör bevis och försvårar utredningen. Chefsåklagaren ville också belägga mannen med restriktioner.

Genom sin advokat Per Borgblad motsatte sig den misstänkte åklagaren häktningsyrkandet, bland annat eftersom utredningen är så långt kommen att han inte anser kunna försvåra den.

Den åtalade åklagaren nekade till barnvåldtäkt men medgav att han skickat ett sms med sexuell innebörd till målsäganden ifråga.

– Han bestrider att det föreligger sannolika skäl för påståendet om våldtäkt mot barn. Han medger att han har skickat sms med sexuellt innehåll till målsäganden. Det har dock varit ömsesidigt och innefattar inte något brott. Han erkänner att han gjort sig skyldig till brott mot alkohollagen så som det påstås, sa Per Borgblad innan häktningsförhandlingen fortsatte bakom stängda dörrar.

Knappa 20 minuter senare meddelade Falu tingsrätt att Gävleåklagaren häktas på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Tingsrätten gick på chefsåklagare Anders Jakobssons linje och häktar Gävleåklagaren med tillstånd att ålägga honom restriktioner.

Några minuter senare började den andra rättegångsdagen.

Chefåklagare Anders Jakobsson läste upp yrkandena rörande våldtäkt mot barn i Dalarna under 2009, olovligt anskaffande av alkohol samt dataintrång.

Gävleåklagaren nekar till barnvåldtäkten men erkänner att han köpt ur spritdrycker åt flickan ifråga och gjort över 20 slagningar på henne i Åklagarmyndighetens datasystem.

Sedan fortsatte rättegången bakom stängda dörrar.

Mer läsning