Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjud på mandeltårta i påsk

/

Annons

Det här behöver du!

Bottnar:

150 gram mandelmjöl (eller malda mandlar)

2 dl socker

5 st äggvitor

Smörkräm:

5 st äggulor

1 dl mjölk (eller grädde)

1 dl strösocker

175 gram smör

mandelspån (till garnering)

Gör så här!

* Rita upp två cirklar, cirka 24 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper.

* Vispa äggvitor till hårt skum, vänd försiktigt ner sockret och fortsätt att vispa till ett blankt hårt skum, cirka 3 minuter. Vänd ner mandelmjölet.

* Bred ut smeten jämt i cirklarna och grädda dem en i taget i 175 grader cirka 20-25 minuter (båda om du har varmluftsugn). Vänd omedelbart upp de färdiggräddade bottnarna och dra bort papperet från bottnarna. Låt svalna.

* Smörkräm: Rör ihop äggulor, mjölk/grädde och socker i en kastrull och sjud krämen under kraftig vispning tills den har tjocknat. Krämen får ej koka! Ta kastrullen från värmen och rör i det kalla smöret lite i taget och vispa till en jämn smet. Låt kallna och stelna i kylskåp, gärna över natten.

* Bred ut hälften av krämen på den understa botten, lägg på den andra och bred på resten av smörkrämen. Garnera med rostad flagnad mandel och kanske några godisägg.

Tårtan blir bara godare om du gör den dagen innan den ska serveras.

Mer läsning

Annons