Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engström: Klart vi ska fortsätta hjälpa

Annons

Det började med ett antal bössor märkta Röda Korset och människor på flykt under lördagens aktiviteter i Stadshusparken Hedern.

Responsen var förstås god där och då, även om det var synd att hällregnet under tidiga eftermiddagen inte bara förstörde tårtfesten, samtidigt som vi fick sätta stopp för vår snabbt iscensatta insamling.

Men även om regnet slutar och solen börjar skina igen verkar ett slut på inbördeskriget i Syrien långt borta och vi ser i nuläget inget stopp på flyktingströmmarna från denna minst sagt oroliga och blodiga del av världen.

De senaste veckorna har starka bilder från Mellanöstern fått sällskap av tragiska och gripande rapporter från dramatiska och ödesmättade flykter och ett kaosartat läge vid ett antal EU-länders gränser.

För det är hit de vill. Det är en framtid i lugnare och rika länder som Tyskland och Sverige de drömmer om. Tills krigen är över och fanatismen stillad ...

Då vill vi fortsätta hjälpa. Och nu byter vi på Sundsvall Tidning ut bössorna mot en SMS-tjänst.

Numret har vi använt länge. Många känner igen det. 72060.

SMS:a med texten ST100 för en hundralapp och ST50 för 50 kronor. Pengarna går oavkortat till Röda Korset och vi håller på månaden ut.

Jag tror absolut vi kan göra skillnad!

Mer läsning

Annons