Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida får betalt för att käka pizza: "Jag trodde inte det var möjligt först"

Frida Johansson recenserade en måltid på instagram och fick sitt drömsommarjobb. Nu testar hon mat från Sundsvalls restauranger – och får betalt för det.

Annons

17-åringen sökte drömsommarjobbet som restaurangrecensent på Onlinepizza. Svaret kom via mejl: Jobbet var hennes.

– Det var jätteroligt, jag trodde inte att det var möjligt först, det var så få som fick det, berättar hon.

Annonsen hittade Frida Johansson via sociala medier och det är också med hjälp av sociala medier hon gör sitt jobb. Uppdraget är att göra en online-beställning från restauranger i Sundsvall, fota måltiden och sen recensera den i ett inlägg på Instagram.

– Man kan kommentera saker som utkörningstid, bemötande från personalen och självklart hur god maten var, säger Frida Johansson.

Läs också: Onlinepizza söker sommarjobbare i Sundsvall – ska äta hämtmat och lägga upp bilder på Instagram

All mat som recenseras ska få en poäng mellan ett och fem. Än så länge har Frida Johansson bara gett höga poäng.

– Jag har bara recenserat två ställen än så länge, säger hon.

Av dem fick den ena full pott och den andra 4,5 poäng. Under sommaren ska Frida Johansson recensera tio olika restauranger och maträtter. För varje recension tjänar hon 70 kronor, och all mat betalas av Onlinepizza.

Läs också: Det oväntade drömjobbet – han käkar pizza och får betalt

Men det blir inte bara pizza på menyn, Frida Johansson har redan testat sushi och planen är att prova några kina-restauranger också.

– Det finns 23 restauranger här i Sundsvall som jag får välja mellan, och så får jag ju välja vilken mat jag vill från dem, säger hon.

Vid intervjutillfället passade Frida Johansson på att testa något nytt. Från en pizzeria i staden hade hon köpt en pizza med falafel på. Blandningen mellan pizzadeg och falafel tyckte hon var lite konstig, men god.

– Det är roligt, på hemsidan kan man ju kryssa för det man vill ha på sin pizza, och hitta på väldigt roliga kombinationer, säger hon.

Men när hon äter pizza är dock en ingrediens alltid given. Ananas.

– All fritid man får med det här jobbet är nog det bästa, man kan ju välja helt själv när man ska jobba, men det är också väldigt roligt att få dela med sig till andra om maten i staden, säger Frida Johansson.

Läs recensionerna på Frida Johanssons Instagramkonto: fridalinneajohansson.

Läs också: De driver egna verksamheter i sommar – här är Timrås unga företagare

Frida Johansson hade svårt att tro att det var sant när hon fick jobbet som restaurangrecensent.

Vilket poäng pizzan med ananas och falafel ska få har inte Frida Johansson bestämt än, men en spännande kombination tyckte hon det var.

Mer läsning