Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

Benny Gäfvert, expert i Mittmedias natursatsning Vildriket, som har särskilda kunskaper om björnen och en förkärlek till roliga djurklipp.

Annons

Vad var det som först lockade med djur och natur?

– Det fanns en skogsvaktare i byn där jag bodde, jag såg upp till honom och följde honom ut i skogen och tittade på djuren. Sen blev det mitt mål i livet att jobba med naturen och därför utbildade jag mig inom viltförvaltning och skogsbruk.

Normalt arbetar du på De 5 stora som är ett informationscenter om rovdjur, vad är det som är speciellt med dem?

– Rovdjur berör så många delar. De är toppredatorer i näringskedjan så alla andra djur berörs så man får arbeta med allt runtomkring. Sen tycker jag om att arbeta med människor. Att människor berörs av rovdjur är ju klarlagt och den frågan är aldrig inaktuell.

Du är särskilt björnintresserad, och i vinter kommer du och alla andra kunna följa björnen via en kamera i björnidet, vad tänker du om det?

– Det ska bli roligt att se tillsammans med tittarna. Förhoppningsvis ställer de frågor till oss som leder till nya frågeställningar och nya kunskaper.

Du kommer vara en av experterna i Vildriket, varför ska man kolla på det?

– Det är väldigt lättillgängligt och koncentrerat. Man får möjlighet att ta del av roliga detaljer om djur och natur.

Hur känns det att vara med i tv?

– Hehe, det känns lite nervöst att man ska säga något dumt, men det är kul. Min fru brukar säga att jag bara vill titta på mig själv.

Så du kommer vara Vildrikets trognaste tittare?

– Naturligtvis, haha.

Mer läsning

Annons