Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störningar i tågtrafiken efter nedfallet träd

/
  • Fyra tåg väntade i kö på att kunna köra från Söderhamns resecentrum på måndagseftermiddagen. Träd på kontaktledningen mellan Gävle och Söderhamn orsakade stora förseningar i tågtrafiken.

(Uppdaterad kl 23.45) Hela måndagskvällen var det stopp i tågtrafiken mellan Gävle och Sundsvall.

Annons

Orsaken till stoppet berodde på ett träd som hade fallit ner över en kontaktledning i området kring Axmar norr om Gävle. Enligt räddningstjänst på plats och enligt inre befäl var det ingen brand på platsen utan det handlade om en elledning som var nedriven och strömmen var bruten.

Ett tåg blev stående länge längs med spåret, och dörrarna till vagnarna öppnades så att resenärerna kunde få frisk luft.

Det var ett omfattande fel och strax innan klockan 15 vände det tåget för att köra tillbaka till Söderhamn. Ersättningsbussar sattes in mellan Gävle och Sundsvall.

Stora förseningar har under hela eftermiddagen och kvällen drabbat flera tåg på sträckan Gävle - Sundsvall. Vid 23-tiden var signalfelet åtgärdat och tågen kunde rulla igen, men det var fortfarande flera tåg som var omkring två timmar försenade på Ostkustbanan.

Mer läsning

Annons