Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilschauffören räddade livet på person i brinnande bil

/

En personbil fick sladd och körde av körbanan i höjd med Hagsta i norra Gästrikland. Bilen började brinna och personen i den kunde inte ta sig ur.

Annons

En lastbil stannade till och chauffören såg någon som skrapade på rutan i bilen som hamnat på sidan. Han hämtade då en brandsläckare och började slå in rutan.

– Han var tvungen att hacka sig in och får i sista stund ut personen ur bilen, berättar Johan Melin, inre befäl hos räddningstjänsten.

Personen i den brinnande bilen är då fortfarande vid medvetande. Enligt räddningstjänsten har han då fått i sig mycket rök men klarat sig från allvarligare brännskador. Hur allvarliga skadorna är går dock inte än att säga. Två ambulanser är på plats för att vårda personen innan transport till sjukhus.

Enligt polisens vakthavande befäl Tomas Sandin klagade mannen på stora bröstsmärtor. Enligt uppgifter från sjukhuset beskrivs mannens skador som lindriga. Han är inlagd på vårdavdelning.

När räddningstjänsten kom till platsen var bilen helt övertänd och man valde därför att helt stänga av E4 i båda riktningarna.

– Det kan ta tid innan man lyckas släcka bilar när de är helt övertända, berättar Johan Melin.

Mer läsning

Annons