Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaffetåren i påsform

/
  • Så här ser Sten Armfjälls Coffa ut i påsform ut. Det är bara att lägga en påse i munnen och effekten är samma som du dricker en stor kopp starkt kaffe.
  • Kanske inte så svårt att välja om man har tillgång till bägge varianterna. Men påsarna kan du ha i fickan. Det är svårare med kaffekoppen.
  • Påsen räcker en halvtimme och ger samma effekt som en stor kopp kaffe, säger Sten Armfjäll.

Har ni också känt av kaffedarren någon gång. De jobbiga tillfällen då behovet av en kopp kaffe är som störst och tillgången är som minst. Men nu kan ni vara lugna. Det finns ett botemedel och upphovsmannen till botemedlet finns på Frösön.

Annons

Det är uppfinnaren och Frösöbon Sten Armfjäll som kommit på hur man ska få sitt behov av koffein uppfyllt om det inte finns vanligt kaffe och tillgå. Sten har länge funderat på en lösning och för något år sedan kom snilleblixten.

– Jag kom att tänka på att det borde gå att fylla småpåsar med ett särskilt espressokaffe med allehanda komponenter som koffein och annat som kaffe innehåller.

Sten Armfjäll jobbade länge innan han blev nöjd med sitt Coffa, som hans dotter Anna har döpt produkten till. Nu har han fått till portionspåsarna som han vill ha dem. Både till storlek och smak.

– Jag vet ett flertal tillfällen då det kan vara bra att kunna stoppa en koffeinpåse i munnen.

– Exempelvis när man kör bil på långa resor, flyger, idrottar eller fiskar. Det bara några av de gånger man kan behöva en kaffetår, men då det kan vara svårt att få en, menar Sten.

Han säger att effekten av kaffepåsen är samma som en stor kopp starkt kaffe.

– Påsen är testad och godkänd av livsmedelsverket, Så det finns ingen risk för några biverkningar, berättar Sten.

Förra veckan var Sten Armfjäll på tv och fick göra reklam för sin produkt. Det var varuhuset GK-Ullared som behövde en storsäljare till sitt jätteaffär. Ett 25 tal uppfinnare från hela landet blev inbjudna till Halland för att visa sina produkter.

– Jag tackade nej först när jag blev tillfrågad, men Ullared gav sig inte utan de övertalade mig att komma och visa mitt Coffa. Det blev tre stycken av oss 25 som fick komma till final, tyvärr var jag inte en av dem, säger Sten.

– Inköpschefen på Ullared gillade min uppfinning, men hon tyckte att produkten var för ny och okänd. Lite konstig kommentar, tycker Sten Armfjäll.

Men bara kort därefter ringde tv-bolaget och ville att Sten skulle komma ner till Stockholm för att på nytt prata om sin produkt och det inslaget ska tv visa inom kort.

– Jag har en del kontakter i södra Sverige som har visat intresse för att börja producera mitt Coffa men jag ser helst att en framtida tillverkning sker här i länet eller i Norrland.

Vad har du kokat ihop i dina kaffepåsar?

– Receptet är hemligt och kommer så vara tills jag fått patent på min uppfinning. Men så mycket kan jag säga att resultatet i påsarna har jag kommit fram till hemma vid köksbordet. Men det har varit mycket blandande under en lång tid.

Sten berättar också att vanliga snusare har provat hans Coffa och berömt det.

– Det kanske går att få folk att sluta vara snusare och bli Coffare i ställer, skrattar Sten och lägger i en ny kaffepåse i munnen.

Mer läsning

Annons