Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu slår Norge-snön till i länet

/

Först blir det mulet, sen drabbar oss ett befarat snökaos men till helgen blir det sol.

Annons

Redan i eftermiddag och under natten mot fredag, väntas ett kraftigt snöfall dra in över länet, i fjällen i kombination med hårda vindar. Snöfallet har redan ställt till stora problem i Norge.

SMHI går ut med en klass 1-varning inför de snöfall som väntas starta i kväll torsdag. I Västernorrlands västra delar väntas snöfall, som från torsdag kväll fram till fredag middag kan ge 5-15 centimeter. Vid kusten kommer nederbörden som regn.

I västra Jämtland varnar SMHI för mycket hårda vindar, mellan 14-18 meter per sekund, och dålig sikt i samband med snöfall och snödrev. Vindarna ska dock avta redan under natten mot fredag.

Snön kommer att dra in över länet från torsdag kväll med början i Härjedalen. Enligt vädertjänsten väntas nederbörd i form av snö i upp till en decimeter, lokalt mer.

Mycket tyder på att mer snö är att vänta. Snön har i Norge orsakat kaos på vägarna, stopp i busstrafiken och stora förseningar i kollektivtrafiken. På Sör- och Östlandet har det fallet över en halv meter snö rapporterar NRK.

Och Oslos internationella flygplats, Gardemoen, tvingades stänga efter att en halvmeter nysnö la sig över södra Norge under torsdagen.

Snön har under torsdagen drabbat sydvästra Sverige med omfattande trafikstörningar.

Men ovädret tros bli kortvarigt. Redan på lördag finns det stora solchanser i hela länet.

Mer läsning

Annons