Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katten Nasse hittad död

Den sibiriska katten Nasse, som på måndagen påträffades i dagvattensledningar i ett villaområde i Falun, har nu hittats avliden.

Annons

– Det är fruktansvärt, och det värsta är att vi nästan fick upp honom, han var en meter i från mig. Jag kommer aldrig få bort det från näthinnan, säger ägaren Alexandra Iyamu Karlsson med tårar i halsen.

Nasse hittades halv sju på tisdagmorgonen av en granne vid bäcken där vattenledningarna mynnar ut, och har förmodligen sköljts med av gårdagens kraftiga skyfall.

– Han var så smutsig och dränkt, men det är skönt att vi har hittat honom. Annars hade jag aldrig kunnat sova, säger Alexandra Iyamu Karlsson.

Och det blev inte mycket sömn i natt. Efter att räddningstjänsten varit där och hjälpt till under eftermiddagen fortsatte letandet långt in på måndagskvällen. Ett stort antal grannar var delaktiga i sökandet efter Nasse, vilket Alexandra Iyamu Karlsson känner stor tacksamhet för.

– Alla hjälpte till att leta in det sista. Det var ingen som inte ville lägga ned tid på det bara för att det är en katt. Vi har fantastiska grannar.

Efter att hon lagt upp en vädjan på facebook om hjälp fick de även hjälp av en kille från Gagnef som hade kamerautrustning som kunde hissas ned i brunnarna. Trots att de inte fann Nasse under gårdagskvällens sökande, känner Alexandra Iyamu Karlsson att de gjorde vad de kunde.

– Vi ska till djursjukhuset med honom i eftermiddags, och sen kommer han kremeras, berättar en sorgsen Alexandra Iyamu Karlsson.

Läs även: Fastnat i avloppsbrunn

Mer läsning